
Detaljan opis procesa izrade kora i kreme sa slikama. Zdravija varijanta s crnim brašnom, s manje šećera nego što je uobičajeno i bez margarina. Od navedene količine izađe 2 kg mađarice 

Sastojci 10 osoba
Za kore
600 g glatkog brašna (bijelog ili crnog)
200 g šećera
50 g maslaca
2 jaja
pola praška za pecivo
1 kiselo vrhnje (crveno, 20 % m. m.)
Za kremu
1 l mlijeka
100 g šećera
4-5 velikih žlica kakaa
100 g gustina
170 g maslaca
Za glazuru
100 g čokolade za kuhanje
1 žličica maslaca
2 žlice ruma
Za kore
600 g glatkog brašna (bijelog ili crnog)
200 g šećera
50 g maslaca
2 jaja
pola praška za pecivo
1 kiselo vrhnje (crveno, 20 % m. m.)
Za kremu
1 l mlijeka
100 g šećera
4-5 velikih žlica kakaa
100 g gustina
170 g maslaca
Za glazuru
100 g čokolade za kuhanje
1 žličica maslaca
2 žlice ruma
Priprema
Priprema tijesta
- 1.Pomiješati brašno i prašak za pecivo. Umiješati prstima maslac.Jaja umutiti s vrhnjem i šećerom. Kad se šećer malo rastopi, uliti smjesu u brašno.Sve dobro izmiješati. Treba nastati žilavo tijesto koje se odvaja od posude. Ostaviti da se malo odmori.
0 komentari