"




srijeda, 6. travnja 2016.

Kolac od ribizli :::







Sastojci
250 g brasna
125 g margarina
100 g secera
2 zutanjka
prstohvat soli
ribana kora od 1/2 limuna
pjena od bjelanja i ribizle
500 g ribizli
150 g secera
4 bjelanjka
2 velike zlice Gustina
par kapi octa
Tko zeli moze dodati 2 velike zlice mljevenih badema
Priprema
1.

  Brasno, margarin, secer, prstohvat soli , zutanjke i koru od limuna izmjesati sa rukama. Umotati u alufoliju i ostaviti pola sata na hladnom. Tjesto izrolati i staviti u namascenu formu za tore 26 cm. Malo ga izbockati sa vilicom, pa stavite peci u zagrijanoj pecnici na 180 C, oko 10 do 15 minuta. Onda smanjiti temperaturu na 150 C.
2.
Ribizle oprati, odstraniti petljiku i posusiti. Bjelanjke i par kapi octa, istuci u cvrst snijeg. Dodavati pomalo secer i Gustin , pa tako dugo tuci dok ne dobijete cvrstu smijesu. Dodati ribizle i pazljivo sa velikom zlicom izmjesati. Izvaditi na pola pecen kola iz pecnice,  pa staviti smjesu bjelanjaka i ribizli po tijestu. Sa velikom zlicom napraviti valove po kolacu. Peci na 150 C jos oko 20 do 25 minuta. Bjelanjci moraju dobiti zlatno-zutu boju i tad je kolac gotov.

0 komentari