"




ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

BEZ PEČENJA PITA KREMPITA SA PETIT KEKSOM





Sastojci
  krema;
     1 l mlijeka
     14 dag šećera
     15 dag brašna(pola oštrog,pola gustina)
    6 žutanjaka


     
12,5 dag margarina
     1 v.ž ruma(ili par kapi arome ruma)
još;
     oko 40 komada petit keksi
     1 šlag pjena s okusom vanilije

Priprema
Za kremu se pomiješaju žutanjci s šećerom,obje vrste brašna(može i samo oštro i samo gustin-škrobno ili kao ja stavim svakoga pola)Izmiksati pa dodati oko 1 dcl mlijeka od one litre,a ostalo mlijeko staviti kuhati.Kad provri,ukuhati smjesu s žutanjcima i skuhati kremu.Pažljivo i brzo miješati te paziti da ne zagori.



Kremu staviti na hlađenje.Kad se ohladi,prvo izmiksati omekšali margarin s malo šećera i rumom pa umiješati ohlađenu kremu.
Dobro izraditi mikserom da se dobije glatka smjesa(lakše je ako je margarin sobne temperature pa se brzo razradi-a i tada nema grudica u kremi)Krema nije preslatka pa ko voli jako slatko može dodati 2 vanilin šećera da bude slađe.
U srednju tepsiju poredati red keksi-ja složila 5 redova s po 4 keksa u redu.
Gore staviti kremu i razmazati.Keksi se ne moče jer omekšaju od kreme(preporuka;radite kolač jedan dan prije)
Gore poredati još jedan red keksi i sve prekriti s šlag pjenom.Staviti u frižider da se ohladi.
Može se staviti i obični šlag ili šaum od bjelanjaka ako ga volite.Posipati čokoladnim mrvicama,ribanom čokoladom ili po želji.

0 komentari