"




utorak, 29. ožujka 2016.

PURECA ROLADA ZA KOJU CE VAM SVI TRAZITI RECEPT







Sastojci
1 kom purećih prsa (oko 800 g) ili
2 kom manjih purećih prsa (svaki po 400 g)
4 kom (ploče) mlinaca (po mogućnosti domaćih)
3 – 4 kom jabuka
10 – 15 kom suhih šljiva (po želji više ili manje)
3 kom crvenog luka + malo češnjaka
15 – 18 kom suhe pancete (na dugačke listove izrezano)
1 žlica Vegete, sol, biber
2 – 3 dl bijelog vina
malo bobica bijelog grožđa, maslac, maslinovo ulje



Priprema
1.
Na radnu plohu staviti par slojeva prozirne folije.
Pureća prsa prerezati, ne do kraja, da se dobije jedna velika šnicla. Ako se imaju 2 komada manjih onda isto tako prerezati i složiti od njh jednu veliku šniclu.
Odozgora staviti duplo složenu prozirnu foliju i lagano batićem još rastanjiti šniclu da ispadne lijepi veliki kvadrat.
Pobiberiti i posipati 1 žlicu “Vegete” (može i malo soli).
Zakipiti slanu vodu za mlince i kratko ih pofuriti (obariti).
Dobro iscijeđene mlince lijepo složiti po toj šnicli, politi sa malo rastopljenog maslaca i u jedan red (blizu sredine rolade!) staviti jabuke (rezane na 1/4 ako su manje ili 1/8 ako su veće) i suhe šljive (bez koštica – prethodno namočene u hladnoj vodi).
Lagano pomoću prozirne folije dignuti prvu trećinu rolade i prekriti nadjev te zarolati do kraja.
Cijelu roladu obložiti sa tanko narezanom pancetom, zavezati je tankim kuharskim koncem ili tankom špagom te ju lagano podignuti i položiti u tepsiju u kojoj će se peći.
Oko rolade položiti bobice grožđa, jabuke narezane na manje komade (1/4), luk na kolutove, zliti sa maslacem i maslinovim uljem te bijelim vinom (malo vina a tijekom pečenja se može još malo dodati!).
Po želji tko voli intenzivniji miris staviti ružmarin i lovorov list (2 – 3 kom).
Peći na 200 C oko 1 sat .
Servirati uz pečeno voće sa lukom iz tepsije i još mlinaca zalivenih za kiselim vrhnjem te zapečenih!!

Posluživanje
Kada ju jednom probate nećete moći odoliti da ju opet ne napravite…Radila sam ju nekoliko puta i uvijek je ispala fenomenalno!!

0 komentari