nedjelja, 3. travnja 2016.
ZDRAVI NORVESKI KRUH – za ravan stomak
Zdravi i ukusni kruh. Popularni Norveski recept o kome svi pricaju.
Sastojci
5 jaja
3 dl creme fraiche ili kiselog vrhnja ( 250 gr )
50 gr meda
0.5 dl oliven ulje ( 50 ml )
0.5 zlicice soli
3 zlicice prasak za pecivo
50 gr laneni semenki ( usitnjene )
50 gr semenke suncokreta
50 gr badema ( naseckani)
100 gr ljesnjaka ili oraha ( naseckani )
50 gr mekinja
150 gr ovsene pahuljice ( bez glutena, za ka kasu )
50 gr susama
Priprema
1.
Pomesajte jaja sa creme fraiche, medom i uljem, a zatim dodati sve suve sastojke. Smesu dobro izmesajte.
2.
2 mala kalupa oblozite papirom za pecenje ili premazite masnocom.( kalupi su velicine 11×20 cm a visine 5,5 cm ).
3.
Pecite u zagrejanoj pecnici na 180 stepeni nekih 50 minuta. Proverite cackalicom. Duzina pecenja je ovisna od rerne, jer nisu sve iste.Kruh ohladite na resetki
4.
Savet. Ako nemate male kalupe, oblozite lim od vase pecnice masnim papirom i na papir oblukujte 2 kruha iste velicine. Mislim da bi se mogo ispeci i jedan veci kruh i peci na istoj temperaturi a duze vreme jer je veci.
0 komentari