"




četvrtak, 28. svibnja 2015.

PILETINA SA RIŽOM IZ PEĆNICE KAO DANAŠNJI RUČAK

piletina s rižom iz pećnice







Piletina s rižom specijalitet je koji ovaj put stiže ravno iz pećnice. Društvo mu prave svježa paprika i rajčica te fini začini, kako bi naglasili njegov okus. Poslužite uz salatu i bijelo vino.

Sastojci

3-4 žlice ulja
800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
2 žličice Vegete
150 g luka
250 g svježe rajčice
300 g svježe paprike

 


500 ml vode
1 Povrtna kocka
350 g riže
100 ml Passate
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema

1.
Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta.
2.
Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto.

 

  3.
Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte. Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta.
4.
U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.
5.
Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki.
6.
Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
Posluživanje

Pečenu rižu pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplu uz zelenu salatu.
Savjet

Tijekom pirjanja povrću možete dodati narezane tikvice i nasjeckani češnjak.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari