ponedjeljak, 21. ožujka 2016.
BIJELA ROLADA S ANANASOM
Desert koji donosi pravo osvježenje. Šlag krema za roladu uz ananas je obogaćena sirom i limunovom koricom. Biskvit namažite kremom, uvijte, premažite šlagom i ohladite. A onda se s njom fino zasladite i rashladite.
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
1 žumanjak
100 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
3 žlice tople vode
1 žličica naribane limunove korice
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
25 g Gussnela Dolcela
½ žličice Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
400 ml vrhnja za šlag
1 Želatina Dolcela
80 g šećera u prahu
50 ml limunova soka
1 žličica naribane limunove korice
100 g sira ricotte
200 g Ananasa iz kompota light Podravka
Za šlag:
400 ml vrhnja za šlag
1 Želatina Dolcela
1 Vanilin šećer Dolcela
Priprema
1.
Jaja, žumanjak, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
2.
Dodajte vodu, limunovu koricu, brašno pomiješano s Gussnelom i praškom za pecivo te lagano promiješajte.
3.
Protvanj veličine 40×31 cm obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
4.
Pečeni kolač odmah uvijte zajedno s papirom za pečenje te ostavite da se ohladi.
5.
Vrhnje za šlag miješajte električnom miješalicom dok se ne počne zgušnjavati. Uz miješanje postepeno dodajte želatinu i nastavite miješati do željne čvrstoće. U dobiveni šlag umiješajte šećer, limunov sok i koricu te ricottu.
6.
Kremu premažite preko ohlađenog biskvita kojemu ste skinuli papir za pečenje. Po kremi rasporedite ananas narezan na kockice.
7.
Uvijte roladu i ostavite stajati na hladnom mjestu nekoliko sati.
8.
Vrhnje za šlag miješajte električnom miješalicom dok se ne počne zgušnjavati. Uz miješanje postepeno dodajte želatinu i vanilin šećer, pa nastavite miješati do željne čvrstoće.
9.
Pripremljenim šlagom ukrasite roladu.
Posluživanje
Roladu dobro rashladite, narežite, po želji, ukrasite narezanim pistacijama i poslužite.
Savjet
Umjesto ananasa možete u kremu umiješati marelice ili breskve iz kompota.
0 komentari