Sastojci
4 jaja
200 gr brašna
200 gr šećera
2 dl ulja
1 dl mlijeka
1 pecivo
1 vanil šećer
250 gr đema od marelica
1 (2 dl) kiselo vrhnje (20% masnoće)
par žlica kokosovog brašna
4 jaja
200 gr brašna
200 gr šećera
2 dl ulja
1 dl mlijeka
1 pecivo
1 vanil šećer
250 gr đema od marelica
1 (2 dl) kiselo vrhnje (20% masnoće)
par žlica kokosovog brašna
Priprema
1.
Jaja izmješaj s šećerom i vanil šećerom. Dodaj ulje i dalje mješaj, dodaj mlijeko i na kraju umiješaj brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve mješaj s mikserom.
2.
Izmješanu masu izli u pleh (20×34) obložen s peki papirom. Pečnicu zagrij na 200*C te peci 10 min., zatim smanji na 180*C te peci još 20 min.( ovisno o pečnici).
Ohlađen kolač prereži vodoravno na pola. Jednu polovicu namaži đemom od marelica, a drugu s kiselim vrhnjem,te spoji.
Po vrhu premaži đemom i pospi s kokosovim brašnom.
1.
Jaja izmješaj s šećerom i vanil šećerom. Dodaj ulje i dalje mješaj, dodaj mlijeko i na kraju umiješaj brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve mješaj s mikserom.
2.
Izmješanu masu izli u pleh (20×34) obložen s peki papirom. Pečnicu zagrij na 200*C te peci 10 min., zatim smanji na 180*C te peci još 20 min.( ovisno o pečnici).
Ohlađen kolač prereži vodoravno na pola. Jednu polovicu namaži đemom od marelica, a drugu s kiselim vrhnjem,te spoji.
Po vrhu premaži đemom i pospi s kokosovim brašnom.
0 komentari