utorak, 22. ožujka 2016.
ČOKOLADNI CHEESCAKE
Sastojci
Za podlogu:
240 g čokoladnih keksa
40 g maslaca
Za kremu:
500 g krem sira (ricotta…)
400 ml slatkog vrhnja
3 jaja
80 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
30 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
70 g čokolade
Za glazuru:
100 g čokolade
40 g maslaca
Priprema
1.
Kekse sameljite, dodajte otopljeni maslac i po potrebi 1-2 žlice vode da dobijete polurastresitu smjesu. Smjesu čvrsto pritisnite na dno kalupa za torte Ø24 cm.
2.
Sir izmiješajte i umiješajte vrhnje da dobijete kremastu smjesu.
3.
Jaja, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte i zajedno s brašnom umiješajte u pripremljeni sir.
4.
Smjesu podijelite napola i u jedan dio umiješajte otopljenu čokoladu.
5.
Na pripremljenu podlogu izlijte smjesu čokolade, poravnajte i preko nje ravnomjerno nanesite svijetlu smjesu.
6.
Kolač pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40 minuta. Zatim ga ostavite u otvorenoj pećnici oko 30 minuta da se hladi.
7.
Kolač dobro rashladite u hladnjaku 2-3 sata, zatim prelijte čokoladnom glazurom.
Posluživanje
Kolač izrežite zagrijanom oštricom noža kako čokoladna glazura ne bi pucala prilikom rezanja i poslužite.
Savjet
Kolač se ne smije predugo peći jer puca po sredini. Pečen je dok se na dodir prstima sredina kolača pri pritisku vrati natrag.
0 komentari