srijeda, 23. ožujka 2016.
CORDON BLEU! OVO JE NAČIN SPREMANJA PILETINE KOJI ME JE ODUSEVIO MORATE PROBATI
utorak, 22. ožujka 2016.
CORDON BLEU! OVO JE NAČIN SPREMANJA PILETINE KOJI ME JE ODUSEVIO MORATE PROBATI
Posto moja djeca obozavaju piletinu na svaki nacin u mojoj se kuci piletina priprema na "milion" nacina :-)
Sastojci
4 komada pilecih prsa
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1/2 male kasike bibera
1 mala kasika soli
1 mala kasika suhog persuna
5 kasika senfa
8 snita tanko sjecene sunke
8 snita tanko sjecenog sira(ako nemate tanke snite sira mozete ga rezati na 8 stapica oko 1 cm debljine)
2 jajeta
1/4 solje mlijeka
1.5 solja krusnih mrvica
3-4 kasike ulja
Priprema
1.
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade.Svaki komad istuci/rastanjiti ravnom stranom cekica za meso izmedju dvije plasticne folije.
Pomijesati sol,bijeli luk,biber i persun i staviti preko svake snicle.Po mogucnosti ostaviti da odstoji u zacinima oko sat vremena.
2.
Svaku sniclu premazati sa malo senfa,staviti sunku i sir pa zarolati u rolnu.
Svaku rolnu umociti u mjesavinu jajeta i mlijeka ,pa zatim uvaljati u krusne mrvice.
3.
Redati rolnice na podmazanu tepsiju.Na kraju kasikom poprskati svaku rolnicu sa malo ulja ,ili ako imate ulje u spreju pospricati malo svaku rolnicu.
4.
Rolnice peci na 210 stepeni oko 35 minuta.
0 komentari