četvrtak, 31. ožujka 2016.
ČUPAVCI – 5 RECEPATA (Cupavci de-luxe; klasicni, od limuna, od rum-puncha, s orasima+ Baileys, i cokoladni)
Sastojci
Biskvit – osnova, za 1 komad
2-3 jaja, ako su manja staviti 3
150g secer
250g brasno
1-2 zlicica prasak za pecivo
150ml jogurt
100ml ulje
Ekstra za 1. biskvit (klasican)
2 zlicice vanilija ekstrakt ili secer
Ekstra za 2. biskvit (rum punch)
2-3 zlice kandirano voce, sitno nasjeckano
1/2 naranca – naribana korica
1-2 zlicice vanilija ekstrakt ili secer
Ekstra za 3. biskvit ( limun)
1/2 limun – sok
1 limun – naribana korica
Ekstra za 4. biskvit (orasi)
4 zlice mljeveni orasi
1 zlicica vanilija ekstrakt ili secer
3 zlice Baileys (klasican, ljesnjak ili biscotti)
Ekstra za 5. biskvit (cokolada)
3 zlice kakao u prahu
3 stange cokolada za kuhanje (tamna)
3-4 zlice rum
ZA UMAKANJE BISKVITA:
Biskvit 2 – Rum Punch
200ml Crni caj ( indijski, kineski itd..)
100ml tamni klasicni rum, a jos i bolje ako nadete Pepito rum punch ( Istravino)
3-4 zlice smedi secer
1 naranca – naribana korica + sok
1 limun – naribana korica
3-4 zlice liker ili brandy (Gran Marnier)
Biskvit 3 – Sirup od limuna
1/2 limun – sok
3 zlice secer u prahu
100 ml voda
Biskvit 4 – Baileys
3-4 zlice Baileys
4-5 zlica mlijeko
GLAZURA:
Biskvit 1 – Smeda boja
150g tamna cokolada
1.5 zlica maslac
2-3 zlice mlijeko
2-3 zlice secer
1 zlica vrhnje
Biskvit 2 – roza boja
1/2 salice secer u prahu
par kapi crvena boja
150g bijela cokolada
1 zlica maslac
2-3 zlice mlijeko
nekoliko zlica rum punch
Biskvit 3 – zuta boja
1/2 salice secer u prahu
1 limun – sok
50-100ml voda
par kapi zuta boja
Biskvit 4 – krem boja
150g bijela cokolada
2 zlice maslac
1 zlica vrhnje
3 zlice smedi secer
2-3 zlice mlijeko
Biskvit 5 – bijela boja
150g bijela cokolada
ostalo isto kao za 1. biskvit ( tamna cokolada)
0 komentari