srijeda, 30. ožujka 2016.
DIVAN I LAGAN KOLAČ - TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA
SASTOJCI
300g secera
1 l mljeka
100g putera
60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer
I JOS
100g kokos
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )
PRIPREMA
1. U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .
2. U cetvrtastom plehu ( od rerne ) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !
3. Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ..... dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .
4. Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug .....tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! :)
POSLUZIVANJE
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci ... prijatno !
0 komentari