srijeda, 9. ožujka 2016.
Doktorka otkriva vodeći uzrok raka: Kolika je vaša kiselost želuca? (KUĆNI TEST)
Preporučila bih svim bolesnicima da obrate pažnju na kiselost želuca, bez obzira na dijagnozu. Korekcija kiselosti je upravo ta kritična karika koja je neophodna za ozdravljenje, poručuje doktorka.
“Niska kiselost želuca je vodeći izvor raka želuca i drugih hroničnih oboljenja. Rizik razvoja ovih bolesti pogoršava nekontrolisano i nesavesno prepisivanje antacidnih preparata i blokatora kiselina”, otkriva specijalista prirodne medicine O.I. Sineva.
Ona kaže da se dobro krije i činjenica da je glavni uzrok gorušice ne višak, već nedostatak hlorovodonične kiseline u želucu. Zato je i određivanje kiselosti želuca važna preventivna mera i ozbiljan korak na putu ka zdravlju.
“Preporučila bih svim bolesnicima da obrate pažnju na kiselost želuca, bez obzira na dijagnozu. Korekcija kiselosti je upravo ta kritična karika koja je neophodna za ozdravljenje”, upozorava doktorka.
Za određivanje kiselosti želuca sprovodi se posebna procedura koje se zove test Hajdberg. Za njeno sprovođenje, bolesnik treba da proguta specijalnu kapsulu vezanu za poseban konac. Nakon što kapsula pošalje radiosignale, nju vade iz želuca.
“Oduvek sam bila nepoverljiva prema laboratorijskim i instrumentalnim metodama dijagnostike. Meni se čine pouzdanijim kliničke metode za određivanje simptoma. Zato želim da vam otkrijem metodu dijagnostike niske kiselosti želuca, koju možete sprovesti u kućnim uslovima”, kaže Sineva.
Ona je otkrila potpuno bezbedan test sa sodom bikarbonom:
Promešajte 1/4 kašičice sode bikarbone i 150 ml mlake vode.
Popijte ovaj rastvor ujutro, na prazan želudac.
Zabeležite vreme koje će proći do pojave podrigivanja. Dovoljno je sačekati ne više od tri minute. Ako niste podrignuli, postoji verovatnoća niske kiselosti želuca. Ako ste podrignuli – vaša kiselost je u redu.
Da li je ova metoda pouzdana? Ne za sve. Ali zašto ne probati? Tačnost dijagnostike povećava se kod kombinacije gore navedenog testa sa kliničkim simptomima smanjene kiselosti želuca, koji uključuju:
-Nadimanje stomaka, osećaj prepunjenog želuca nakon obroka
-Nesvarena hrana, proliv ili zatvor
-Alergija na određenu hranu
-Povremena mučnina
-Iritacija oko rektuma
-Omekšavanje, listanje i pukotine na noktima
-Proširene vene u oblasti obraza i nosa
-Gljivične infekcije i disbakterioza creva
-Bubuljice
-Nedostatak gvožđa
-Gubitak kose
“Ako sjedinite i proanalizirate gore navedene simptome, možemo sa velikom verovatnoćom posumnjati na smanjenu kiselost želuca. A dijagnostika je već polovina lečenja”, zaključuje doktorka.
0 komentari