petak, 25. ožujka 2016.
FANTASTICNI DEKORATIVNI TROKUTICI – IDEALNI ZA BLAGDANE
Djeca uživaju blagdanskom dekoriranju doma, a posebno u pripremi i dekoriranju blagdanskih slastica. Razveselite ih ovim jednostavnim, a tako slasnim, čokoladnim užitkom i veselju neće biti kraja.
Sastojci
Za biskvit:
100 g maslaca
100 g čokolade
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
40 g Kakaa u prahu Dolcela
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
4 jaja
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
Za kremu:
100 g maslaca
100 g Lino lade nougat
150 g mascarponea
Za dekoraciju:
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Šareni mix Dolcela
Priprema
Za biskvit:
1.
Maslac otopite, dodajte čokoladu natrganu na kockice i miješajte da se čokolada otopi.
2.
Brašno pomiješajte s kakaom i praškom za pecivo.
3.
Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte električnom miješalicom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu. Uz miješanje ulijte pripremljenu čokoladu s maslacem. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.
4.
Smjesu izlijte u tepsiju (32×18 cm) koju ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
5.
Kremu premažite preko ohlađenog biskvita. Vilicom lagano prijeđite preko kreme kako biste dobili valovite nabore.
Za kremu:
1.
Maslac sobne temperature i Lino ladu nougat izradite električnom miješalicom te umiješajte mascarpone.
Posluživanje
Ukrasite šlagom i šarenim miksom Dolcela.
Savjet
Umjesto Lino lade nougat upotrijebite Lino ladu milk za odličnu bijelu kremu.
0 komentari