"




petak, 25. ožujka 2016.

FENOMENALNA ČOKOLADNA TORTA






1 maslo (250 gr)
20 dkg šećera u prahu
20 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
Priprema
1.
Na pari otopiti maslo, čokoladu izlomljenu na komadiće i šećer u prahu. Sve lagano miješati pjenjačom.
2.


 
Kada su se sastojci spojili, maknuti posudu sa vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.
3.


 
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva, kalup za torte premazati maslom, posuti krušnim mrvicama, višak istresti. Uliti smjesu u kalup, te staviti peći u toplu pećnicu 30 minuta.
4.
Tortu možete odmah poslužiti, super je i topla i hladna, pospite je šećerom u prahu, poslužite u kombinaciji sa voćem, pekmezima, šlagom ili sladoledom…pustite mašti na volju i uživajte!

0 komentari