četvrtak, 10. ožujka 2016.
FERRERO LUDILO!
SASTOJCI
5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa - drobljeni
300 g lješnjaci, ljušteno i sjeckani
400 g lješnjak namaz nutela
100 g mlječne čokolade
200g crne čokolade
PRIPREMA
1. U zdjeli smrvite lješnjak kekse
2. Lješnjak stavite u zagrijanu pećnicu na 130" na 20 min, ostavite da se ohlade, zatim dobro protrljajte rukama da otpadnu ljuskice. Lješnjak potom sitno isjeckajte (ili sameljite) i dodajte smrvljenim napolitankama..
3. na kraju dodajte namaz od lješnjaka (nutelu ) i s obje ruke dobro promiješajte sve sastojke
4. poslije toga poližite ruke i onda ih dobro operite ..
5. smjesu stavite u hladnjak 30 min. da se malo stisne
6. kad se smjesa stisne rukama oblikujte loptice kuglice ..
7. kuglice stavite na papir za pečenje i ponovno u hladanjak na 30 min
8. na pari rastopite čokoladu jednu i drugu
9. u istopljenu čokoladu uranjajte kuglice (moraju biti cijele obložene čokoladom) i stavite ih ponovno na papir za pečenje
10. gotove kuglice stavite ponovno u hladnjak da se čokolada stisne..
0 komentari