"




četvrtak, 10. ožujka 2016.

FERRERO LUDILO!




SASTOJCI
5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa - drobljeni
300 g lješnjaci, ljušteno i sjeckani
400 g lješnjak namaz nutela
100 g mlječne čokolade
200g crne čokolade


 


PRIPREMA
1. U zdjeli smrvite lješnjak kekse

2. Lješnjak  stavite u zagrijanu  pećnicu na 130" na 20 min, ostavite da se ohlade, zatim dobro protrljajte rukama da otpadnu ljuskice. Lješnjak potom sitno isjeckajte (ili sameljite) i  dodajte smrvljenim napolitankama..

3. na kraju  dodajte namaz od lješnjaka (nutelu ) i s obje ruke dobro promiješajte sve sastojke


 


4. poslije toga poližite ruke i onda ih dobro operite ..

5. smjesu stavite u hladnjak 30 min. da se malo stisne

6. kad se smjesa stisne  rukama oblikujte loptice kuglice ..

7. kuglice stavite na papir za pečenje i ponovno u hladanjak na 30 min

8. na pari rastopite čokoladu  jednu i drugu

9. u istopljenu čokoladu  uranjajte kuglice (moraju biti cijele obložene čokoladom) i stavite ih ponovno na papir za pečenje

10. gotove kuglice stavite ponovno u hladnjak da se čokolada stisne..

0 komentari