"




ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

FERRERO ROCHER BAKLAVA - PREDOBRO TOPLO PREPORUČUJEM






SASTOJCI
500 g kora za baklavu


 
Premaz
100 g tamne cokolade
100 g tamne Lino lade ili Nutelle
100 g maslaca
100 ml ulja

Nadjev
300 g preprzenih i nasjeckanih ljesnjaka
150 g biskvitnih mrvica
2 zlice Lino lade nougat – tamne ili Nutelle
mlijeka po potrebi


 
Agda
800 ml vode
500 g secera
2 Vanilin šećer Dolcela

I jos
3 zlice otpoljenog maslaca

 PRIPREMA
Najprije napravi premaz tako sto ces sve sastojke otopiti na laganoj vatri dok ne dobijes sjajnu i ujednacenu masu . Ostavi sa strane da se prohladi dok ne napravis nadjev .

U posudu za mijesanje stavi nasjeckane i preprzene ljesnjake , dodaj im samljevene biskvitne mrvice, Nutellu i malo mlijeka , tek toliko da lagano navlazi mrvice i ljesnjake . Najbolje je da sve dobro izmijesas vrscima prstiju , tako ces najbolje umijesati Nutellu u ostale sastojke . Ostavi sa strane do upotrebe .

Na ravnu plohu polozi jednu koru i na nju stavi par zlica premaza , pa uz pomoc kuhinjsko kista premazi preko cijele kore . Ravnomjerno uz rub kore poslozi nekoliko zlica nadjeva , pa urolaj koru kao strudlu i to sto mozes cvrsce .

Urolane strudlice poslazi u premazan dublji pleh i ostrim nozem narezi ih na 6-7 cm duge tubice . Cijelu povrsinu baklave premazi sa 3 zlice otopljenog maslaca . Stavi baklavu peci u zagrijanu pecnicu na 150 stupnjeva oko 40 min .

U medjuvremenu skuhaj agdu tako sto ces staviti kuhati vodu , secer i vaniliju , pa kada uskuha nastavi kuhati jos 10 min . Ostavi na toplom do upotrebe . Ispecenu baklavu prelij sa skuhanom agdom . Mozda ce vam se ciniti da je previse tekucine , ali ne brini sve ce to baklava upiti .

Nakon sto baklava upije svu tekucinu i nakon sto se ohladi prekrij je folijom i ostavi u hladnjak da se dobro rashladi najbolje preko noci . Sutradan serviraj baklavu sa salicom dobre turske kave

0 komentari