"




subota, 19. ožujka 2016.

JAKO UKUSAN KOLAČ SA JABUKAMA





Egzotični začini – vanilija i cimet izvrsno se slažu s domaćom jabukom u ovom osvježavajućem i sočnom kolaču. Podloga od keksa ubrzava pripremu, a šlag pojačava završni dojam.
Sastojci
300 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
pola limuna
1 kg jabuka
250 g petit beurre keksa
1 Maxi puding vanilin Dolcela
½ žličice Cimeta mljevenog Podravka
1 Šlag pjena Dolcela
Priprema
1.
U veću posudu stavite 600 ml vode, šećer, vanilin šećer i ocijeđeni sok od pola limuna, poklopite i pustite neka voda zakipi.
2.
U vruću vodu stavite oguljene i sitno naribane jabuke, poklopite, pa na srednjoj vatri, uz povremeno miješanje, kuhajte 10-ak minuta.
3.
U kalup za kolače (30×19 cm) stavite polovicu keksa kako biste prekrili cijelo dno.
4.
U 100 ml vode dobro razmutite Maxi puding od vanilije. U kuhane ribane jabuke umiješajte cimet i razmućeni puding od vanilije, pa kuhajte još 1 minutu uz neprestano miješanje.
5.
Ovako toplu, polovicu smjese ulijte u kalup na kekse, poravnajte pa posložite ostatak keksa i prelijte ostatkom smjese.
6.
Kolač ostavite na sobnoj temperaturi i pustite neka se dobro ohladi.
7.
Šlag pjenu dobro izmiješajte u 100 ml vode i premažite preko kolača. Kolač potom stavite u hladnjak barem na 2 sata kako bi se dobro ohladio.
Posluživanje
Kolač narežite na kocke i poslužite.
Savjet
Umjesto pudinga od vanilije možete upotrijebiti puding od čokolade.

0 komentari