"




srijeda, 23. ožujka 2016.

Kikiriki rolada






Volite li kikiriki..ovo će vam se sigurno dopasti!!!!

Sastojci 6 osoba
tamni biskvit;
4 jaja
10 dag šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
2 dag Kakaa u prahu Dolcela (20 g)
2 dag Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
svijetli biskvit;
4 jaja
10 dag šećera
4 dag Pšenično glatko brašno Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
2 dag kikiriki maslaca
krema;
10 dag maslaca
10 dag kikiriki maslaca
15 dag Šećera u prahu
100 ml slatkog vrhnja (za šlag)
+
100 ml slatkog vrhnja za šlag
1 Vanilin šećer Dolcela
2-3 v.ž kikirikija

Priprema
1.
Odvojite bjelanjke od žutanjaka pa istucite u snijeg.Žumanjke i šećer izmiksajte,dodajte vanilin,brašno,prašak za pecivo i kakao.Na kraju lagano umiješajte snijeg.Rasporedite u kalup za pečenje obložen pek papirom promjera oko 35*22 cm.Ja sam pekla u prevelikoj tepsiji -onoj od električne pećnice pa su mi rolade jako tanke….Pecite na 170 stupnjeva oko 20 minuta(ja sam oko15 minuta).Pečeni biskvit zarolajte i ohladite.Tako napravite i drugu roladu samo tamo predzadnje umiješate maslac i onda bjelanjke.

2.
Maslac sobne temperature izmiksate sa kikiriki maslacem ,te dodate izrađeni šlag.Na žuti biskvit premažete tanki sloj kikiriki kreme,pokrijete tamnim biskvitom i preostalom kremom.Po želji možete i posuti sa sjeckanim kikirikijem.Čvrsto zarolate.Ako imate šlaga možete i red šlaga staviti između kreme i biskvita.

3.
Ja sam u preostali šlag stavila vanilin šećer i malo kikiriki maslaca i time premazala roladu izvana.Posipala sam je sjeckanim kikirikijem.

4.
Po želji roladu možete ukrasiti i komadićima čokolade…ili po želji.

Posluživanje
Recept je iz Sparovog časopisa “Dobar tek” uz moje male izmjene

0 komentari