nedjelja, 20. ožujka 2016.
KOKOS IZNENADJENJE
Sastojci
Tijesto
25 dag šećera
10 dag maslaca
2 žumanjka
1 prašak za pecivo
1 dl mlijeka
25 dag brašna
10 dag rastopljene čokolade
snijeg od 2 žumanjka
Krema 1:
5 dl mlijeka
4 žlice brašna
12,5 dag margarina
4 žlice šećera
Krema 2:
10 dag margarina
2 dl mlijeka
3 jaja
10 dag šećera
4 dag brašna
3 žlice gustina
10 dag kokosa
1 vanilin šećer
10 dag čokolade
Priprema
1.
Priprema za tijesto:
Pjenasto izmiješati žumanjke, šećer i maslac. Dodati mlijeko, brašno pomiješano sa praškom za pecivo i rastopljenu čokoladu. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Izliti u namašten i pobrašnjen lim i ispeći.
2.
Priprema za kremu 1:
U vrelo mlijeko ukuhati brašno i šećer razmućen u malo mlijeka.
Kuhati dok se ne zgusne i u vruće dodati margarin. izliti na kolač i ostaviti da se hladi.
3.
Priprema za kremu 2:
Skuhati mlijeko s vanilin šećerom, umiješati žumanjke s polovicom šećera, dodati brašno i gustin, promiješati i skuhati. U vruće dodati snijeg od bjelanjaka i prestoli šećer, te čokoladu. U ohlađeno dodati kokos i margarin.
4.
Kolač ukrasiti 2 kremom i posipati kokosom
0 komentari