srijeda, 23. ožujka 2016.
KREMŠNITE
Znam da ima recepata za kremšnite kao žutog lišća u jesen , no evo još jedan u zbirku Coolinarike.
Sastojci 10 osoba
1 Lit mlijeka 1 Lit vode 7 jaja 7 jušnih vrhom punih žlica brašna 7 = = = gustina 14 = = = šećera 2 vanilin šećera Petit keksi Šlag
Priprema
Pomješati vodu i mlijeko i odvojiti 0,5 lit , ostalo staviti da se grije .
Bjelanjke istući sa 7 žlica šećera i 1 vanilin šećerom
Žumanjke istući sa 7 žlica šećera i 1 vanilin šećerom , dodati 7 žlica brašna i 7 žlica gustina i sve zajedno izmješati s 0,5 lit odvojenog hladnog mlijeka.
Smjesu umješati u vruće mlijeko i kuhati otprilike 10 min dok se ne dobije glatka svilenkasta smjesa kao puding.
U vruću kremu polagano dodavati bjelanjke i umješati ih s drvenom ili silikonskom lopaticom.
Smjesu preliti preko petit keksa i pustiti da se hladi ( najbolje na hladnom mjestu preko noći ).
Istući šlag i premazati preko kremšnita.
0 komentari