ponedjeljak, 28. ožujka 2016.
LAGANI RUČAK KOJI ĆE POSTATI STALAN GOST VAŠEG STOLA
Skoro isti sastojci kao za polpete, a puno jednostavnija priprema.
Sastojci
500 g (2 kom) tikvica
100 g (1 kom) mrkve
1/2 glavice crvenog luka
1 režanj češnjaka
1 jaje
sol
papar
vegeta po želji
2 žlice svježeg posnog sira (skute) Milbona ili mozzarella ili drugi po želji
20 g (1/2 vrećice) ribanog parmezana
1 žlica krušnih mrvica
peršin
maslinovo ulje
malo maslaca
po vrhu:
cca 80 g topivog sira (gauda)
20 g (1/2 vrećice) ribanog parmezana
50 ml vhnja za kuhanje
maslac i krušne mrvice za obložiti posudu
Priprema
1.
Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti sitno rezan crveni luk.
Kad zastakli, dodati protisnut češnjak i čim zamiriše, krupno ribanu mrkvu. Malo posoliti i pirjati na tihoj vatri da mrkva malo uvene.
Ubaciti krupno ribane tikvice, pojačati vatru i nastaviti pirjati da se tikvice skoro posuše, ne do kraja.
Maknuti sa vatre, malo prohladiti, pa dodati jaje, papar, sitno rezan peršin, krušne mrvice i ribani parmezan. Posoliti ako je neslano ili dodati malo vegete.
2.
Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama.
Istresti pola smjese od tikvica.
Rasporediti svježi sir na male hrpice.
Prekriti ostatkom tikvica.
Po vrhu naribati topivi sir, posuti preostalim ribanim parmezanom i sasvim malo vrhnja za kuhanje.
Nastojte da smjesa u posudi ne bude debela.
Peći 20 minuta na 200"C ili dok rubovi ne dobiju zlatno smeđu boju
0 komentari