"




četvrtak, 10. ožujka 2016.

LJESNJAK STANGLICE




SASTOJCI
250gr. cokoladnih keksica
155gr. otopljenog putera
400gr. mlijecene cokolade s ljesnjacima
1 konzerva slatkog kondenzovanog mlijeka(395gr.)
200gr. kuhinjske cokolade
1 zlicica ulja


 
PRIPREMA
Prvo pospricajte pleh za kolac a zatim ga oblozite sa papirom za pecenje.
Sameljite cokoladne keksice i unutra dodajte otopljeni maslac.Dobro promijesajte sve zajedno a zatim stavite u pleh i ravnomjerno rasporedite.Ostavite u fridz.

Cokoladu od ljesnjaka grubo isjecite sa nozem.
U malo vecu serpicu istresite slatko kondenzovano mlijeko a zatim dodajte cokoladu.Stavite na pec da se sve zajedno kuha na srednjoj temperaturi neprestano mijesajuci.


 
Kada se sve istopi istresite masu u pleh sa mljevenim keksima.Stavite ponovo u fridz.

U drugu serpicu otopite cokoladu za kuhanje i zlicu ulja.Istopljenu cokoladu premazite preko kolaca.

POSLUZIVANJE
Ako nemate cokolade od ljesnjaka upotrijebite 400gr.mlijecene cokolade i 100gr. grubo sjeckanih ljesnjaka.Takoder mozete miksati cokolade pola-pola.Pleh je 20cmx30cm.Dobro je da stavite pek papir preko pleha posto onda samo izvadite citav kolac i lakse je za rezati.OVDJE PAZITE KOD KONDENZOVANOG MLIJEKA...MLIJEKO MORA BITI JAKO,JAKO GUSTO..KAO STO VIDIM KVALITETA KONDENZOVANOG MLIJEKA NIJE ISTA KAO KOD NAS,POSTO SAM CULA DA JE NASE VODENASTO I ZBOG TOGA VAM SE KREMA NECE STRVDNUTI...

0 komentari