petak, 25. ožujka 2016.
MEKANE KREMASTE KOCKE
Sastojci 4 osobe
biskvit;
3 jaja
3 v.ž tople vode
15 dag šećera
1 vanilin šećer
10 dag brašna
1 m.ž pecilnoga
5 dag gustina
nadjev;
2 konzerve kompota od mandarinki(17,5 dag svaka)
1 dcl soka iz kompota od mandarinki
1,5 želatina svijetla(ili 6 listića)
50 dag svježeg kravljeg sira
15 dag šećera
1 vanilin šećer
1 omot naribane limunove korice
2 v.ž limunovog soka
2 dcl ohlađenog slatkog vrhnja
posip;
malo šećera u prahu
Priprema
1.
Za biskvit miksajte jaja s toplom vodom da se zapijeni,potom lagano umiješajte mješavinu šećera i vanilin šećera.Pomiješajte brašno,gustin i pecilni pa dodajte u smjesu s jajima.Stavite peći u veliki pleh od pećnice 40*30 pa pecite 10 minuta na 200 stupnjeva.
2.
Biskvit iskrenite na masni papir posut šećerom.Vodom premažite masni papir na kojem se biskvit pekao pa papir oprezno odstranite.Kad se biskvit potpuno ohladi,prerežite ga okomito na 2 komada(30*20cm)
3.
Za nadjev stavite mandarinke u cijedilo da se iscijede,odvojite 1 dcl soka.Želatinu namočite prema uputama na omotu.Pomiješajte sir s šećerom,vanilin šećerom,limunovom koricom i limunovim sokom.Odvojeni sok od mandarinki zagrijte,pa u njega umiješajte želatinu.Tada u tu smjesu dodajte 4 žlice sira pomiješajte pa onda sve umiješajte u veći dio s sirom.
4.
Dobro istucite slatko vrhnje.Kad se nadjev od sira počne stvrdnjavati,umiješajte slatko vrhnje i mandarinke.Taj nadjev nanesite na polovicu biskvita pa pokrijte drugom polovicom(donja strana neka bude gore).Malo pritisnite pa stavite u frižider na 2 sata.
Posluživanje
prije posluživanja pospite šećerom u prahu i narežite
0 komentari