"




ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

NEODOLJIVO MEKANI SALCICI!!! Za mene licno nijedan kroasan nije tako lep i ukusan kao ovi salcici. Nezne tanke hrskave korice, mekane sredine koja se lista i topi u ustima, mirise na vanilu i korice limuna, puni slatkog pekmeza od kajsije koji viri na sve strane






ponedjeljak, 21. ožujka 2016.
NEODOLJIVO MEKANI SALCICI!!! Za mene licno nijedan kroasan nije tako lep i ukusan kao ovi salcici. Nezne tanke hrskave korice, mekane sredine koja se lista i topi u ustima, mirise na vanilu i korice limuna, puni slatkog pekmeza od kajsije koji viri na sve strane


Sastojci
1 kg namensko brasno Tip 400 meko- mutmel*
250 ml voda
250 ml mleko
30 gr svez kvasac
4 kom zumanci
2 sup.kasike secera
1/2 kaf.kasike soli


 

1 kesica Vanilin šećer Dolcela
1 kaf.kasicica strugane kore od limuna
100 ml ulja
Za premazivanje
500 gr samleveno salo*
1 tegla Džema marelica Podravka

Priprema
1.
Od navedenih sastojaka uzeti oko 100 gr mleka , jednu kafenu kasicicu secera, kasiku brasna, kvasac pa izmesajte i ostavite na toplom mestu da kvasac nadodje. Testo zamesite od kvasca i ostalih sastojaka tako da bude dosta meko ali da se ne lepi za podlogu. Ostavite ga da kisne dok se ne udupla. Za to vreme vi pripremite salo.
2.
Salo sa jedne strane ima jaku providnu opnu koju morate obavezno skinuti i tek onda samo jedanput samleti salo.
3.
Testo prebacite na radnu povrsinu i odradite sve kao na slikama u kolazu. Testo se premazuje i preklapa 3 puta uvek na isti nacin. Svaki put ga ostavite da odmori 15-20 minuta i naraste a zatim ga ponovo razvaljajte i premazite mlevenim salom.
Cetvrti put ga razvaljajte i secite na trake i komade zeljene velicine i filujte sa dzemom po vasem ukusu.
4.


 

Napunjene salcice redjati na pleh sa pek papirom, sa razmakom od 2 cm jer ce salcici prilikom pecenja jos narasti.
Peci ih u predhodno zagrejanoj rerni na 200 c otprilike 15-20 minuta, ili dok ne porumene.

Posluživanje
Sluziti ih tople a ja sve koji se ne pojedu odmah zaledim i po potrebi vadim iz zamrzivaca i pravo u rernu da ih odledim i ugrejem, budu kao da su tek peceni. Mogu se zalediti i nepeceni ali se onda peku kao i gotovo lisnato testo.

0 komentari