srijeda, 9. ožujka 2016.
ROLOVANA PUNJENA PLECKA
Za glavno jelo mozete pripremiti ovaj izvrsni specijalitet,pravim gurmanima poklanjam ovaj recept, pokazacu vam kako ja to radim na jedan veoma jednostavan nacin :)
Sastojci 6 osoba
oko 800-1kg svinjske plecke
200g pancete
200g sunkarice
200g kackavalja
so,biber,vegeta,mlevena paprika..
ulje
Priprema
1.
Plecku iseci na tanje snicle,neka budu sto vece(ili neka vam u mesari to odrade)
Malo ih izlupajte cekicem.(nemojte da budu pretanke,bice suve.
Dodajte sve zacine i preko svake nalijte ulja.Ostavite u frizideru oko sat vremena.
Poredjajte ih na alu foliju kao na slici,neka se preklapaju jedna preko druge.
2.
Poredjajte preko tanko secenu pancetu,sunkaricu i komade sira ali kao na slici,ovako po sredini,lakse ce vam biti da zamotate i nece sir curiti kada se bude peklo 😉
3.
Zavijte u rolat,ja vezem cvrstim koncem,vezem u cvor kraj rolata,pa motam cvrsto okolo skroz do kraja.
Umotati rolat u foliju ,staviti u nauljen pleh i peci na 200 stepeni 45 minuta,odviti foliju i peci jos 15 minuta da fino porumeni.
Posluživanje
Kao prilog mozete servirati krompirice.
A plecku mozete puniti na razne nacine
0 komentari