petak, 25. ožujka 2016.
ŠUBARICE
Sastojci
Biskvit:
4 kom cijelih jaja
8 žlica šećera
6 žlica hladne vode
1 žličica praška za pecivo
10 žlica glatkog brašna
4 žlice tamnog kakaa
Krema:
5 dl mlijeka
2 žlice glatkog brašna
3 žlice gustina
5 žlica šećera
150 g margarina za kreme
2 čajne žličice vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje
50 g margarina
1 žlica ulja
Ostalo:
100 g kokos brašna za uvaljati
Priprema
Biskvit:
1.
Izmiksati cijela jaja sa šećerom i praškom za pecivo, postupno dodavati vodu, te prosijati zajedno brašno i kakao. Peći u limu dim. 25×40 cm na 180°C nekih 10 min. Ohladiti i rezati kalupićem promjera 3 cm, svaki prerezati po pola.
Krema:
1.
Sve sastojke promješati sa malo mlijeka, ostalo mlijeko zakipiti i uliti smjesu i zakuhati kremu. Pokriti prozirnom folijom i ohladiti. Dodati margarin i izmutiti u finu glatku kremicu.
Filanje:
1.
Dio kreme stavite u vrećicu s nastavkom za ukrašavanje te istiskajte na polovice krugova poveću puslicu, pokrijete drugim krugom biskvita, malo pristisnite i premažite kremom izvana, prvo u tankom sloju tek da premažete biskvit, a onda malo deblji dio da formirate lijep valjak. Neka krema bude malo viša od gornjeg biskvita tako da imate prostora za čokoladu, da vam ne curi sa strane. Kad ste premazali kolač izvana, uvaljajte u kokosovo brašno.
Glazura:
1.
Otopite na pari čokoladu, margarin i ulje, te malom žličicom stavljajte na kolačić, najprije u sredinu pa polako razmazujte do ruba. Ak želite, možete išarati krugove bijelom čokoladom pa čačkalicom išarati u paukovu mrežu, a možete i staviti puslicu od ostatka kreme, ili bez ičega, uvijek su lijepe.
Posluživanje
Uživajte nakon uloženog truda i vremena i ukusnom i dekorativnom kolačiću.
0 komentari