subota, 19. ožujka 2016.
VEOMA MEKAN KOLAČ SA VIŠNJAMA
Jednostavan kolač od biskvita i višanja bit će pravo, slatko osvježenje. Zanimljivost ovom kolaču daje preljev od višnjina soka i pudinga od vanilije. Kolač narezan na kocke poslužite uz šlag.
Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
150 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
½ vrečice Praška za pecivo Dolcela
70 g Gussnela Dolcela
100 ml mlijeka
100 ml ulja
Za nadjev:
1 staklenka Kompota od višanja light Podravka
1 Puding vanilin Dolcela
Za ukrašavanje:
2 Šlag hita Dolcela
200 ml mlijeka ili vode
Priprema
1.
Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i vanilin šećer.
2.
Naizmjenično dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnelom, mlijeko i ulje. Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje i ravnomjerno pospite dobro ocijeđenim višnjama iz kompota. Pecite oko 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
4.
Sok od kompota ulijte u mjernu posudu i po potrebi dolijte vode da dobijete 450 ml soka.
5.
Oduzmite 5 žlica soka i dobro ih promiješajte s praškom za puding, a ostatak stavite da zakipi, odmaknite s vatre, dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte oko 1 minutu.
6.
Puding ravnomjerno rasporedite po pečenom biskvitu.
Posluživanje
Ohladite, premažite Šlag hitom pripremljenim prema uputi na pakiranju i poslužite.
Savjet
Kolač možete ukrasiti čokoladnim ostrušcima.
0 komentari