srijeda, 23. ožujka 2016.
ZAISTA JE TEŠKO OPISATI OKUS OVE DIVOTE OD KOLAČA KOJI PODSJEĆA NA SLADOLED
Sastojci
8 bjelanjaka
100 grama šećera
150 grama mljevenih lješnjaka
80 grama brašna
Krema:
8 žumanjaka
1 l mlijeka
150 grama brašna
300 grama šećera
25 grama instant kave (nescafe)
250 grama maslaca ili margarina
Priprema
1. Izmiksajte bjelanjke sa šećerom pa lagano dodajte lješnjake i brašno. Podjelite na dva
dijela koja pecite na velikim tepsijama od pećnice na 170 stupnjeva oko 20 min.
odnosno dok ne dobiju laganu boju. Svaku koru prepolovite tako da ukupno imate 4
kore.
2. Pola mlijeka pomješajte sa žumanjcima i brašnom i kavom, a ostalu polovicu zakuhajte
sa šećerom. Kad mlijeko zakuha dodajte dio sa žumanjcima i brašnom i mješajte dok se
ne zgusne. U ohlađenu kremu dodajte izmiksani margarin. Premažite tri kore a na
gornju možete staviti glazuru od čokolade (po želji). Ostavite da se dobro ohladi u
frižideru.
0 komentari