Godinama sam mu verna i, pored ponekog izleta, uvek mu se vraćam!!!
Sastojci:
Za testo:
300 gr mekog brašna za kolače tip 400
2 dl mleka
25 gr svežeg kvasca
2 žumanceta
na vrh noža soli
100 gr margarina
150 gr šećera
Za prelivanje pužića:
1/2 lit. mleka
6 kašika šećera
2 kesice Vanilin šećera Dolcela
Priprema:
TESTO: U 2 dl mlakog mleka rastvorite kašiku šećera i kvasac. Kada kvasac nadođe, dodajte ga brašnu, dodajte žumanca i so, pa zamesite glatko testo. Pustite ga da se odmori 10 minuta.
Na pobrašnjenoj dasci, oklagijom razvucite tanko testo u pravougaonik. Margarin i šećer penasto umutite i njime premažite testo. Urolajte ga i tankim nožem isecite parčad debljine 2 cm.
Podmažite pleh (ja sam koristila đuveč pleh) i poređajte pužiće sa manjim razmakom između. Pleh stavite na toplo mesto i ostavite da odmara oko sat vremena. Za to vreme ugrejte rernu na 200 C i stavite mleko, šećer i vanilin šećer da se kuva bar 15 minita. Ovim sirupom ćete preliti pužiće kad budu na pola pečeni. Vratite ih posle u rernu i pecite još 10 minuta (dakle, ukupno vreme pečenja je oko 20 minuta).
Posluživanje:
Možete ih posluživati i tople i hladne, volja vam!!!
0 komentari