utorak, 5. travnja 2016.
AKO GA NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU, SVI ĆE LUDJETI ZA VAŠIM KROMPIROM. IDE KAO PRILOG UZ SVAKO JELO…!
Sastojci:
– 1-2 kg mladi krompirica
– so biber i vegeta
– malo ulja
– 2 kasike putera(margarina)
– susama po zelji
– malo suhog persuna (moze i bez njega)
Priprema:
Krompir skuhajte zajedno sa kozicom (pazite da se neprekuha). Maknite sa peci,ocjedite I dodajte
hladnu vodu da se prije ohladi. Ogulite krompir I stavljajte u vatrostalnu posudu u koju ste stavili puter I ulje. Dodajte zacine I susam.
Promjesajte I pecite na 250C dok krompir nedobije boju. Povremeno izvadite I prebacite ga u tepsiju. Na kraju pospite persunom,ponovo prebacite ili izmjesajte lagano. Prohladite I posluzite se.
0 komentari