subota, 2. travnja 2016.
Čokoladni kolač
kad sam prvi put probala ovaj kolač oduševila sam se koliko je sočan i poseban.
Sastojci
125 gr. omekšanog maslaca
180 gr. smeđi šečer
150 gr. bijeli kristal šečer
3 jaja
1 naribana kora od pomaranđe
250 ml. crvenog vina
200 gr. brašna
60 gr. kakao
1 žličica pecilni prašak
1/4 žličice soda bikarbona
prstohvat soli
Preljev:
1oo gr. čokolade za kuhanje
1 žlicu ulja
2 žlice mlijeka
Priprema
1.
Zagrejte pečnicu na 180 stepeni. Forma za kuglof je širine od 23 cm.
2.
Formu namažite maslacem i potresite sa kakao u prahu.
Brašno,kakao,soda bikarbona,prašak za pecivo i sol izmješajte.
3.
Maslac izmiksajte sa oba vidova šečera dok ne postane kremasto i promjeni boju.Dodajte jaja i koru od pomaranđe.Dodajte vino i polako dodavajte smjesu od brašna i izmiksajte u glatku smjesu.
4.
Isipajte u formu i pecite od 35-40 min, probajte kad bude 35 min prošlo sa čačkalicom…ako izađe suha onda je kolač gotov.Po želji prelijte prelivom od rastopljene čokolade koje ste rastopili sa žlicom ulja i malo mlijeka.
0 komentari