subota, 2. travnja 2016.
Čokoladni san
Ovaj kolač mi je na ljestvici “Top 5” čokoladnih kolača i torti… daaavno je
recept postavila Mediha, ja sam ga uredila prema svom guštu (lagano
izmijenjen biskvit, moja krema i glazura). Od tada, pravila sam ga i sebi i
prijateljima :) Neznam zašto ga prije nisam postavila, ali upravo me na to
podsjetila Leli sa svojim receptom za “Ginger-Choco Muffins” i napomenom da
su biskviti s ključalom vodom nekako drugačiji, bolji…
Sastojci
2 šalice smeđeg šećera
1 šalica oštrog brašna
1 šalica mekog brašna
1 1/2 žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode
3/4 šalice kakaa
2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
2 žličice arome vanilije
1/2 šalice ključale vode
krema
2 šalice mlijeka
1 vrećica pudinga od vanilije
2 žlice šećera
1 žličica instant kave (nessice)
50 g mliječne čokolade
50 g bijele čokolade
glazura
200 g čokolade za kuhanje
50 g maslaca
5 žlica ulja
Priprema
1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u
drugoj zdjeli.
2. Postepeno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati 2 minute.
3. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26cm) premazan
maslacem i posut krušnim mrvicama.
4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva.
5. Peći oko 40-45 minuta… ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite
dulje.
6. Za kremu, zakuhati šećer i puding u mlijeku, u još vrući puding umiješati obje vrste
čokolade i nessicu, miješati dok se sastojci ne prožmu/stope.
7. Biskvit horizontalno prerezati na pola i filovati toplom kremom.
8. Za glazuru sve sastojke otopiti na pari i premazati preko kolača…
9. Dobro ohladiti i… uživati u sočnim zalogajima ove neodoljive torte
0 komentari