ponedjeljak, 11. travnja 2016.
FENOMENALNA TORTA NERMICA
Sastojci WOW čokoladni biskvit 4 kom jaja 200 g šećera 70 g maslaca 70 g čokolade 60 ml mlijeka 60 ml kipuće vode 1 žličica arome vanilije 200 g oštrog brašna 40 g gorkog kakaa 2 žličice praška za pecivo + prstohvat sode i soli za natopiti biskvit... 150 ml mlijeka 150 ml (+/-) piña colada krem likera (kod mene definitivno +) :-) fil od jagoda s maslacem 700 ml pirea od jagoda 70 g škrobnog brašna 100 g šećera 1 žličica arome vanilije 70 g maslaca kokos vanilin kremica 500 ml kokosovog mlijeka 100 ml piña colada krem likera 4 kom žumanca 90 g škrobnog brašna 100 g šećera 1 kom Dolcela Šlag kreme vanilin (ili Dr.Oetker Paradies creme vanille geschmack) + 100 ml mlijeka!
Priprema 1. Prvo kuhamo kremu : razmutiti škrobno brašno sa šećerom u piña coladi, dodati pjenasto umućena žumanca. Ugrijati kokosovo mlijeko (ja od litre vode i 250g kokosovog brašna dobijem 900ml predivnog gustog mlijeka) i zakuhati gustu kremu, prebaciti u zdjelu za hlađenje, prekriti površinu kreme prozirnom folijom. 2. Dok se krema hladi, mutimo biskvit : žumanca umutiti pjenasto sa šećerom, umiješati istopljeni maslac sa čokoladom, dodati mlijeko i kipuću vodu... umiješati preostale sastojke i snijeg od bjelanaca. Lim za tortu (24cm promjera) obložiti papirom za pečenje, uliti smjesu. Peći na 175*C, napraviti test čačkalicom. Ohlađeni biskvit prerezati na 3 jednake kore (odrezati gornji tvrdi dio). 3. Na laganoj vatri ugrijati pire od jagoda (u manjem dijelu razmutiti škrobno brašno sa šećerom i vanilijom), zakuhati kremicu i umiješati maslac. Donji dio biskvita staviti na pladanj, postaviti obruč, natopiti ga mješavinom mlijeka i piña colade i premazati toplim filom od jagoda. Staviti u zamrzivač na kratko da očvrsne, premazati kremom od kokosa i vanilije u koju ste umutili šlag kremu pripremljenu sa 100ml mlijeka (ne više kako piše na vrećici). Poklopiti drugim biskvitom i nafilati je do kraja. 4. E sad, ukrasite je po volji! Ja sam rashlađenu tortu prelila glazurom - 100 g čokolade + 4 žlice ulja, dok se stvrdnula maknula sam rastezljivi obruč. Zagladila tortu špatulicom i okolo zalijepila klasičan čokoladni obruč - čista rastopljena kuvertura premazana po lenti papira za pečenje. Gore ukrašeno čokoladnom šlag kremom, čoko mrvicama i jagodama u čokoladi.
Posluživanje Torta je delikatna, sočna, pjenasta - dobro rashlađena podsjeća na sladoledni kup. Nemojte se bojati veće količine krem likera u kolačima jer je postotak alkohola u njima minimalan! Osjeća se samo fantastična aroma koju daju. Uživajte uz moju i Ninočkinu najdražu zajedničku stvar! Al smo se izvrištale i naskakale!! :)
0 komentari