petak, 22. travnja 2016.
FINE SOČNE I MEKANE ZAPEČENE ŠNICLE!
SASTOJCI:
• 60-80 dag šnicli(svinjetina…)
• 60 dag luka
• 1/2 l slatkoga vrhnja za kuhanje
• 20 dag ribanoga sira
• sol,papar,vegeta,peršin
• maslac i brašno za šnicle
PRIPREMA:
• Šnicle narezati što tanje,istući ih s kuhinjskim batom pa začiniti s soli,paprom i vegetom.Tada ih uvaljati u brašno i popržiti naglo s obje strane na vrućem maslacu. Luk narezati na tanke rezance i isto ga popržiti na maslacu da postane staklast.Namastiti tepsiju i na dno poslagati napola pečene šnicle.
• Po njima raspodijeliti izdinstani luk. Sve zaliti s slatkim vrhnjem i ostaviti preko noći u frižideru.Nakon toga po vrhu raspodijeliti naribani sir. Staviti peći na 200 stupnjeva u pećnicu na 20-25 minuta.Poslužiti uz salatu i bugete.
0 komentari