subota, 2. travnja 2016.
LJESNIK NARADZA MAFFINI
Mmmmmm….tako su dobri,da jos onako iz rerne brzo nestanu-neodoljivo su dobri-socni,mirisni-ma fantasticni….
SASTOJCI
2 jaja
85 g mekseg margarina
140 g secera
ribana kora cjele narandze
85 g brasna
100 g mljevenih ljesnika
1 mala kasika praska za pecivo
malo soli
60 ml mljeka
coko glazura za ukrasiti
PRIPREMA
Pecnicu ukljuciti da se zagrije na 180°C,pripremiti kalupe za mafine.
Margarín par minuta izmiksati,da se dobije svjetla,kremasta masa,dodati secer i dalje miksati oko 2
minute.Jaja pojedinacno dodavati,svako malo izmiksati,pola minute.
Dodavati naizmjenicno sve miksajuci brasno pomjesano sa praskom za pecivo,malo soli i ljesnike-kao i mljeko masu.
Na samom kraju dodati narandzinu koricu,opet kratko izmjesati.
Puniti mafins forme (izadje oko 12 mafina) malo vise od polovine,i peci ih vec u zagrijanoj pecnici 20-tak minuta.
Ohladiti ih malo nakon pecenje i sarati po zelji otopljenom coko glazurom
0 komentari