ponedjeljak, 4. travnja 2016.
Maslac od kikirikija sira
Sastojci
Za bazu
50g maslaca
175g pakiranje kikirikija kolačići
Za punjenje
5 želatina list
ricotta 500g kada
175g glatko maslac od kikirikija
175g zlatni sirup
150ml mlijeka
Ukrasiti
270 mL lonac slatko vrhnje
2 žlice mekane smeđi šećer
1 bar kikirikija, slomiti
Nafta i tačke a 20cm okrugli loose- dnom kolač kositra s plastičnom folijom, što je kao glatka moguće. Otopite maslac u tavi. Crush kekse ih bashing u vrećicu s oklagija, a zatim ih umiješajte u maslac dok vrlo dobro obložene. Pritisnite smjesu čvrsto u bazi kositra i hladnoće.
Potopiti želatinu u vodi dok ne izvršite punjenje. Skrenuti ricotta u zdjelu, a zatim pobijediti u maslac od kikirikija i sirup. Ricotta ima nešto zrnast tekstura pa Blitz dok glatka štapom miješalica za glatko teksture, ako vam je draže.
Uzmi namočenu želatinu iz vode i iscijediti suha. Stavite ga u posudu s mlijekom i topline vrlo lagano do želatine otopi. Pobijediti u smjesu od kikirikija, a zatim skrenuti na bazi keksa. Chill do seta.
Za zamrzavanje, ostaviti u tepsiju i čim ga je čvrsta, prekriti površinu s plastičnom folijom, a potom omotajte kositra s plastičnom folijom i folije.
Za odmrzavanje otopite u hladnjaku preko noći.
Služiti, pažljivo izvadite iz lima. Umutiti vrhnje sa šećerom dok se ne drži svoj oblik, a zatim se proširio na vrhu cheesecake i raspršiti s kikirikija
0 komentari