"




ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Nutterly karamela kolac


Utterly nutterly caramel layer cake





Sastojci

250g pakiranje slani maslac, omekšati, plus extra za podmazivanje
175g mješoviti matica, koristili smo brazilski oraščići, lješnjaci, pecans i badema, grubo sjeckani
250g meko svjetlo smeđi šećer
3 žlice zlatni sirup
4 velika jaja

  140 g self-podizanje brašno
75g tlo badema
½ žličice praška za pecivo
Ekstrakt 1 žličica bademovog
3 žlice mlijeka
Za punjenje
200ml slatko vrhnje
5 žlica karamela
, Iz limenke (koristili smo karanfil)


Toplina pećnicu na 180 ° C / 160 ° C ventilator / plina 4. linija 2 x 20cm labave dnom Victoria sendvič kalupi za kolače s pečenje pergamentu, a zatim premažite jednu od limenki na vrhu pergament (to će pomoći da se spriječi karamel-matica preljev od zabada kada ga ispasti). Naputak matice u tavi i tost preko srednje topline do zlatno. Dodaj 50g maslaca, 50 g šećera, zlatnog sirupa i dobar prstohvat soli. Miješajte dok se maslac ne otopi, a zatim balon za 2 min dok mastan umak je zlatno smeđa - ne dopustite da se balon predugo ili preljev će postaviti tvrdi jednom ohladi. Naputak u kalup s namašćenom pergament i izgladiti. Ostavite da se ohladi, a da napravite kolač.

  Naputak preostali maslac i šećer u veliku zdjelu i tukli električnim umutiti dok blijedo i pahuljasto. Dodajte jaja, jedno po jedno, miješajući i između svakog dodavanja. Dodajte brašno, bademe, prašak za pecivo, 1/2 žličice soli, bademovo mlijeko i ekstrakt, i opet miješajte dok se samo u kombinaciji. Podijeljeno je kolač mješavina između limenki i izgladiti površinu. Pecite 25 minuta, odnosno dok se ražanj izađe čist. Ostavite da se ohladi u konzervi za 10 minuta, a zatim okrenuti van na žice stalak i ukloniti pergament. Ostaviti da se potpuno ohladi.
Umutiti vrhnje i 2 žlice od karamela dok tiho tučeno i samo drži svoj oblik. Sastaviti tortu, stavite običan kolač na tanjur ili stajati. Top sa šlagom, vrteći ga prema rubovima. Rosulja preko preostalih karamela (Daju dobar mix prvi koji će to popustiti), ostavljajući ga driblati dolje strane. Top s preostalim spužvom, nutty-stranom prema gore. Poslužite u roku od 1 dana, ili pohraniti u hladnjaku 3 dana, ukloniti ga iz hladnjaka 10 min prije posluživanja.

0 komentari