"




utorak, 12. travnja 2016.

OD KADA SAM NAŠLA OVAJ RECEPT ČESTO GA PRAVIM I TO U DUPLOJ MJERI. VEOMA UKUSAN 11:20 No comments









Sastojci
    Kora:
    150 g Brasna
    45g Smedeg secera
    115 g Putera
    Cheesecake:
    22o g Krem sira (ja koristim Philadelphia)
    1 Jaje


   
100g Secera
    Jabuke:
    2 srednje Jabuke
    2 kasike Secera
    1 kasika Cimeta
    1/4 kaskice Muskatnih orahcica
    Crumble:
    85g Smedeg secera
    70g Brasna
    45g Zobenih pahuljica
    170 g Putera
    Ostalo:
    50 ml Karamele

Priprema
    1.
    Zagrijati rernu na 180C(350F) i obloziti cetvrtastu tepsiju 20X20 cm (8x8 inch).
    Kora: U jednu zdjelu staviti brasno i smedi secer dodati puter(sobna temperatura) izrezan na kockice i viljuskom mjesati da dobijete ujednacenu smjesu sa komadicima putera velicine graska.Istresti u tepsiju i rukom pritisnuti da izravnate.Peci u rerni oko 15 minuta dok ne porumeni.
    2.
    Cheesecake:U medu vremenu,u drugu zdjelu kremasto umutiti kremasti sir i secer,dodati jaje i vanilju i mutiti da dobijete ujednacenu smjesu.    3.
    Jabuke:
    Oguliti jabuke i izrezati na kockice.Dodati secer,cimet i muskatne orahcice.Promjesati i ostaviti po strani.
    4.
    Crumble:


   
U zdjelu staviti brasno,smedi secer, zobenih pahuljica i puter izrezan na kockice.Uzeti viljusku pa napraviti smjesu istu kao i za koru da ima komadice putera kao grasak.Ako bude potrebno tj.ako vam je smjesa malo rjeda mozete dodati jos pahuljica i brasna.
    5.
    Kad je kora gotova izvaditi iz rerne pa prvo staviti smjesu za cheesecake. Izravnati.
    6.
    Zatim ravnomjerno posuti jabuke.
    7.
    Na kraju dodati crumble.Isto tako ravnomjerno rasporediti po kolacu. Staviti da se pece u rerni 40-50 minuta dok vam kolac ne bude gotov.Meni je trebalo 45 minuta.
    8.
    Ohladiti i kad servirate posuti toplom karamelom.
    Ja sam recept vec postavila za karamel sos.

Posluživanje
Napomene:Smjesa se moze uduplati.

0 komentari