nedjelja, 3. travnja 2016.
ODLIČNA IDEJA KAKO ISKORISTITI STARI HLJEB I NAPRAVITI UKUSAN RUČAK ZA POLA SATA
SASTOJCI
350 g starog hleba
150-200 g suvomesnatih proizvoda, ili barenih po izboru, šunka, slanina
6 kom jaja
2,5 dl mleka
200 g tvrdog sira
1/2 kašičice soli
na vrh noža Crni papar mleveni (biber)
PRIPREMA
Suhomesnate proizvode isjeći na tanke listiće, (odvojiti 2-3 kašike za posuti preko) staviti u zagrijanu suvu tavu i pržiti da dobiju blago žućkastu boju, odvojiti od masnoće i staviti na salvetu da upije masnoću
Hleb iseći na kockice 2×2 cm, jaja umutiti, dodati mleko, so i biber i još malo umutiti
Izmešati hleb, suhomesnate i rendani sir, prebaciti u veću kesu za zamrzivač, preliti umućenim jajima i mlekom i ostaviti da odstoji 30 min povremeno prevrtati
Kalup oko 23 cm obložiti papirom za pečenje, sipati smesu, malo poravnati, posuti preostalim suhomesnatim i naribati malo sira
Peći na 180 C 30 minuta
0 komentari