utorak, 12. travnja 2016.
PREMEKANI KOKOS SNITE!!!
Mekane,kremaste i sočne….Dobro natopljene …kod mene sa likerom od jaja….
Sastojci:
tijesto;
4 jaja
30 dag šećera
6 v.ž vrele vode
20 dag oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
za namakanje liker od jaja(rum ili mlijeko..)
krema;
1 puding od vanilije
1/2 l mlijeka
25 dag maslaca
20 dag šećera u prahu
10 dag kokosa
Priprema:
Umutiti žumanjke sa šećerom ,pa dodati vrelu vodu.Potom dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivo.I na kraju lagano snijeg od bjelanjaka.Biskvit peći u velikom limu od električne pećnice obloženom pek-papirom na 180 stupnjeva oko 20 minuta.Ohlađeno prerezati na 3 dijela(kao za ledeni vjetar).
Za kremu skuhati puding sa malo šećera u mlijeku.Maslac sobne temperature izmiksati sa šećerom u prahu,pa dodati ohlađeni puding i polovicu kokosa. Na tacnu slagati (svaka kora se natopi sa likerom od jaja,rumom…ili samo mlijekom); kora-krema-kora-krema-kora-krema Po vrhu posipati preostali kokos
0 komentari