srijeda, 13. travnja 2016.
Recept pogledajte ovde
SASTOJCI
Tijesto
1 kg glatkog brašna
6 dl tople vode
2 žlice ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
½ žlice suhog kvasca
Maslac za premazivanje- oko 100 g
Nadjev
500 g mljevenog mesa
2 luka
2 crvene paprike
sol, papar, mješavina začina
½ žličice crnog kumina
PRIPREMA
Nadjev
Na masnoći popržiti mljeveno meso i začiniti. Dodati luk i papriku narezanu na trake. Popržiti nekoliko minuta.
Palačinke
Tijesto umijesiti i podijeliti na 14-15 loptica, složiti ih na nauljenu podlogu, nauljiti kistom i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti stajati 15-30 minuta.
Površinu na kojoj se razvijaju palačinke nauljiti.
Svaki dio tijesta tanko oblikovati masnim rukama u krug, sredinu ne tanjiti puno, posuti nadjevom i preklapati. Prilikom svakog preklapanja, tijesto malo premazati maslacem. Palačinke pokriti prozirnom folijom i ostaviti stajati 15 minuta.
Masnim prstima rastanjiti palačinku i peći na tavi premazanoj masnoćom na srednjoj temperaturi. Povremeno ih okretati.
SAVJET
oblikovane palačinke mogu se pospremiti u zamrzivač i po potrebi peći (mjera je izdašna te se polovina može pospremiti).
0 komentari