"




nedjelja, 17. travnja 2016.

SLATKA PITA SA JABUKAMA










SASTOJCI
500 gr kora
4 veće jabuke
250 gr maslaca
250 gr oraha
1 šolja riže
1 šoljica šećera
griza po želji



Saft
2 šolje vode
4 šolje šećera
1 kriška grejpfruta



PRIPREMA
Oguliti i izjerendati na krupno jabuke.
Orase iseckati na sitni nožem.
Rižu oprati , prokuvati na malo vode , dobro je iscediti i ostaviti da se ohladi.

Sjediniti izjerendane jabuke, iseckane orahe, rižu, šolju šećera, 200 gr sitno iseckanog maslaca i promešati kasikom.

Izdvojiti 5 kora, svaku premazati istopljenim maslacem ( 50 gr maslaca ,što nam je osatlo).
Na zadnju  5 koru staviti fil a preko fila jedanko posuti griz. ( Griz će upiti vodu od jabuka).Kore motati u rolnu i seći na delove. Postupak ponoviti dok se kore ne potroše.

Rolnice ređati u podmazan pleh i peci na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Pečenu pitu  preliti sa haldnim saftom.

0 komentari