nedjelja, 17. travnja 2016.
SLATKA PITA SA JABUKAMA
SASTOJCI
500 gr kora
4 veće jabuke
250 gr maslaca
250 gr oraha
1 šolja riže
1 šoljica šećera
griza po želji
Saft
2 šolje vode
4 šolje šećera
1 kriška grejpfruta
PRIPREMA
Oguliti i izjerendati na krupno jabuke.
Orase iseckati na sitni nožem.
Rižu oprati , prokuvati na malo vode , dobro je iscediti i ostaviti da se ohladi.
Sjediniti izjerendane jabuke, iseckane orahe, rižu, šolju šećera, 200 gr sitno iseckanog maslaca i promešati kasikom.
Izdvojiti 5 kora, svaku premazati istopljenim maslacem ( 50 gr maslaca ,što nam je osatlo).
Na zadnju 5 koru staviti fil a preko fila jedanko posuti griz. ( Griz će upiti vodu od jabuka).Kore motati u rolnu i seći na delove. Postupak ponoviti dok se kore ne potroše.
Rolnice ređati u podmazan pleh i peci na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Pečenu pitu preliti sa haldnim saftom.
0 komentari