"




ponedjeljak, 25. travnja 2016.

VASKRŠNJI ILI USKRŠNJI UMAK - OVO JE NEŠTO FENOMENALNO TOPLO PREPORUČUJEM








Umak koji se pojede čim se servira, svi ga obožavamo i ne možemo zamisliti uskrs bez njega
Sastojci
Umak
1 manja staklenka hrena
1 velika tuba majoneze
1 mileram (400g)
2 čena bijelog luka



3 žlice nasjeckanog peršuna
sol po potrebi
Dodatak
8 kuhanih jaja

Priprema
Sve sastojke za umak pomiješati. Umak staviti u pliću posudu, te po umaku poredati kuhana jaja narezana na polovice. Ukrasiti narezanim mladim lukom, mljevenom crvenom paprikom ili po želji. Dobro ohladiti u hladnjaku, najbolje preko noći.



Posluživanje
Ovaj umak rado jedemo za Uskrs uz kuhanu šunku , svježi sir i vrhnje i mladi luk. A također ga pravim i za Slavu i Božić kad ga jedemo uz hladan odojak.

0 komentari