nedjelja, 27. ožujka 2016.
BAKINI CAJNI CVETICI
SASTOJCI
1kg cajnih cvetica (kolutica)
1 l mleka
3 pudinga od vanile
250 gr secera u prahu
250 gr margarina
1 vanilin secer
100 gr visanja
50 gr suvog grozdja
50 gr seckanih lesnika
1 nes kapucino
PRIPREMA
U 800 ml mleka skuvati tri pudinga od vanile i ostaviti da se ohladi.
U medjuvremenu, penasto umutiti margarin (volim da koristim onaj sa ukusom slatke pavlake), dodati 250 gr secera u prahu a zatim u smesu dodavati kasiku po kasiku ohladjenog pudinga od vanile. Na kraju dodati jednu kesicu vanilin secera.
Nakon toga, izmutiti jednu kesicu ness kapucina sa 200 ml toplog mleka i zatim pripremiti pravougaonu tacnu za kolac.
Cajne kolutice podeliti u cetiri dela (ja sam koristila one u obliku cvetica), potapati ih u kapucino i redjati na tacnu. Preko prvog reda, premazati fil pa visnje i suvo grozdje, i tako redom dok sve ne potrosite.
Kolac premazati ostatkom fila i prekriti umucenim slagom. Posuti seckanim lesnicima.
Ostaviti u frizideru da odstoji do ujutru.
0 komentari