četvrtak, 10. ožujka 2016.
HARMONIKA PITA
POTREBNO:
500 g kora za pitu
4 jajeta
500 ml jogurta
1 prašak za pecivo
180 ml kisele pavlake
100 ml ulja
malo soli
PRIPREMA:
Viljuškom ili žicom umutiti jaja, blago posoliti, dodati kiselu pavlaku i sve dobro umutiti da nema gromuljica. Dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo i sve dobro umutiti.
Uzeti pleh veličine 20x35 cm i malo ga pouljiti.
Na dno pleha staviti jednu koru, ako nešto kore viri nije nikakav problem.
Svaku koru savijati kao kad pravite falte ili lepezu i redjati ih po dnu pleha. Filom pažljivo preliti nafaltane kore tako da sve budu lepo natopljene. Kod mene su kore složene u dva reda, svaki red sam prvo dobro natopila nadevom, kore ne smeju ostati suve.
Na kraju onaj višak donje kore lepo ušuškati preko nafaltanih kora i to isto natopiti filom.
Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Proveriti da li je dobro pečena i u sredini, malo nožem bocnuti površinski sloj koji se zapekao, ako nije dobro pečena ostaviti je u isključenoj rerni još 10-tak minuta.
Pitu prohladiti, iseći na željenu veličinu i poslužiti.
0 komentari