"




četvrtak, 10. ožujka 2016.

HARMONIKA PITA



   POTREBNO:

     500 g kora za pitu
     4 jajeta
     500 ml jogurta
     1 prašak za pecivo
     180 ml kisele pavlake
     100 ml ulja
     malo soli

            PRIPREMA:

   Viljuškom ili žicom umutiti jaja, blago posoliti, dodati kiselu pavlaku i sve dobro umutiti da nema      gromuljica. Dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo i sve dobro umutiti.

   Uzeti pleh veličine 20x35 cm i malo ga pouljiti.
   Na dno pleha staviti jednu koru, ako nešto kore viri nije nikakav problem.

   Svaku koru savijati kao kad pravite falte ili lepezu i redjati ih po dnu pleha. Filom pažljivo preliti        nafaltane kore tako da sve budu lepo natopljene. Kod mene su kore složene u dva reda, svaki red       sam prvo dobro natopila nadevom, kore ne smeju ostati suve.

  Na kraju onaj višak donje kore lepo ušuškati preko nafaltanih kora i to isto natopiti filom.

  Pitu peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta. Proveriti da li je dobro pečena i u sredini,          malo nožem bocnuti površinski sloj koji se zapekao, ako nije dobro pečena ostaviti je u isključenoj  rerni još 10-tak minuta.

  Pitu prohladiti, iseći na željenu veličinu i poslužiti.

0 komentari