četvrtak, 10. ožujka 2016.
PAHULJASTE KIFLICE
POTREBNO:
200 g masti
200 ml jogurta
1 jaje
1 kašika šećera
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
oko 500 g mekog brašna
Nadev:
džem,čokoladni krem ili mleveni orasi
PRIPREMA:
Umutiti mast sa šećerom, dodati ostale sastojke i umesti mekano, masno testo koje se ne lepi za ruke.
Testo podeliti na 4-6 loptica, bolje je da vam kiflice budu što manje, i na pobrašnjenoj podlozi razviti svaku lopticu u krug. Iseći na 8 trouglova, staviti nadev po želji i smotati kiflice.
Pleh obložiti pek-papirom, složiti kiflice i peći ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kiflice moraju ostati bele, paziti da ih ne prepečete.
Malo ih prohladiti i uvaljati ih u prah šećer zamirisan vanilom.
0 komentari