četvrtak, 31. ožujka 2016.
KOKOS BROWNIE
Sočni spoj čokolade i kokosa. Goga-s za tebe i sve koji vole kokos i čokoladu!
Sastojci
kokos nadjev
225 g milerama 30% m.m. (Crème fraîche) ili kiselog vrhnja
100 g kokosa
35 g kristal šećera
Brownie tijesto
175 g tamne čokolade ili za kuhanje
225 g maslaca
100 g kristal šećera
100 g smeđeg šećera
4 jaja
2-3 kapi maslac vanila arome ili vanilin šećer
65 g brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žlica kakaa
Priprema
1.
Protvu veličine 32 x 18 cm namažite maslacem i pospite brašnom, suvišak istresite. Pomiješajte žlicom sve sastojke za kokos nadjev u manjoj posudi. Natrgajte čokoladu pa ju zajedno s maslacem rastopite na vodenoj kupelji ili u mikrovalnoj. Neka se prohladi.
2.
Miksajte u posebnoj posudi cijela jaja, aromu ili vanilin šećer, obje vrste šećera, oko minutu. Ulijte tekuću prohlađenu čokoladu s maslacem pa kratko miksajte. Posebno pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa usipajte u tijesto i kratko miksajte ili umiješajte kuhačom.
3.
Ulijte tamno tijesto u protvu pa velikom žlicom grabite kokos nadjev i rasporedite po tamnom tijestu. Pecite kolač 35-40 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C. Ne trebate probati čačkalicom jer će sredina kolača biti mokra, tako i treba biti.
4.
Savjet plus: možete koristiti i kombinaciju kiselog vrhnja i sirnog namaza tipa abc. Napravite kuglice koje stavite na tamno tijesto, upasti će kod pečenja, a kokos smjesa biti će jednoliko raspoređena.
5.
Njami!
Posluživanje
Servirajte uz šlag ili žlicu milerama te pospite po želji kakaom.
Recept je sa stranice Lecker.de uz izmjene.
0 komentari