Fine medene korice koje se tope u ustima, divna aroma bundeve, cimeta i vanile …Kolač je toliko dobar da sam morala da ga podelim sa Vama
Sastojci
KORE:
12 kašika otopljene masti
1 jaje
8 kašika šećera
12 kašika mleka
3 kašike meda
1/2 kašike sode bikarbone
1 kašičica cimeta
600gr brašna
I FIL:
600gr pečene bundeve
1dcl vode
200gr šećera
2 pudinga od vanile
125gr margarina
II FIL:
0,5dcl mleka
150gr šećera
3 kašike brašna
3 kašike gustina
125gr margarina
GLAZURA
3 kašike ulja
100gr čokolade
Priprema
1.
U odgovarajućoj posudi umutiti otopljenu mast, šećer, jaje, med, mleko i cimet. Postepeno dodavati mešavinu brašna i sode bikarbone, te ručno mesiti dok se ne dobije glatko testo.
2.
Testo podeliti na 5 jufki.
Svaku jufku istanjiti pomoću oklagije, preneti na izvrnuti pleh obložen papirom za pečenje i peći na 180°C oko 15 minuta (dok ne dobije zlatnu boju).
Dimenzije pleha 38×26
3.
Pečenu bundevu izmiksati u blenderu da se dobije gust sok. Sipati sok u šerpu, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
4.
Posebno umutiti puding od vanile sa vodom, pa sipati u sok od bundeve i kuvati dok se ne zgusne.
Ohlađen puding sjediniti sa omekšalim margarinom i umutiti mikserom.
5.
U šerpu sipati 4dcl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
Posebno umutiti preostalo mleko sa brašnom i gustinom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
Ohlađeni fil sjediniti sa omekšalim margarinom i umutiti mikserom.
6.
Filovati sledećim redosledom:
Kora – fil sa bundevom – kora – beli fil – kora – fil sa bundevom – kora – beli fil – kora – glazura od čokolade.
7.
Fil sa šumskim voćem umesto sa bundevom.
0 komentari