četvrtak, 10. ožujka 2016.
Piletina sa pecurkama i karijem
Sastojci za 4 osobe:
500 g piletine bez kostiju
200 g pecuraka
1 praziluk
1 kasika ulja
po zelji vegeta, so i biber
200 ml jogurta
5 g karija
malo persunovog lista
250 g pirinca/ rize/
Priprema:
Na umereno zagrejanom ulju isprziti piletinu isecenu na stapice.Kad je piletina upola przena dodati iseceni praziluk i prziti jos 2-3 minuta. Zatim dodati pecurke isecene na tanke listove, zaciniti po zelji i dinstati dok pecurke ne budu mekane. Pri kraju dodati jogurt, kari i persunov list i jos malo prokrckati dase dobije gustina sosa. Sluziti uz prethodno pripremljen pirinac.
Na umereno zagrejanom ulju lagano proprziti pirinac, posoliti ga i zaliti duplom kolicinom vrele vode u odnosu na pirinac.Lagano mesati 2-3 minuta, posudu poklopiti i nakon 2 minuta iskljuciti ringlu i ostaviti na toploj ringli da pirinac sasvim upije vodu. Kad vise nema vode i pirinac ce biti spreman za serviranje.
Posluživanje:
Ovo je zaista brzo i ukusno jelo koje mozete servirati po zelji sa pirincem, barenim krompirom i sl.
0 komentari